Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci

Interpersonalne kompetencije

Održana četverodnevna radionica usavršavanja interpersonalnih kompetencija


Na radionici usavršavanja interpersonalnih kompetencija koja se održala od 18. do 21. siječnja 2021. sudjelovali su nastavnici Pravnog fakulteta i to u specifičnim uvjetima virtualnog rada što je za sve sudionike predstavljalo dodatan izazov, ali i posebnost jer je “okvir” u kojem su se predstavili ujedno okvir njihova nastavnog rada, barem u ovim, pandemijskim okolnostima.

Nastavnici su, prema njihovim riječima, unaprijedili vještine ili stekli uvid u posebnosti interpersonalnih odnosa u kojima se svakodnevno nalaze, prolazeći kroz intenzivan četverodnevni rad i uz iznalaženje novih rješenja i izazova za poboljšanje tih segmenata njihova rada i djelovanja.

Vještina komunikacije ključna je za pravnike, a radionice interpersonalnih vještina pomogle su mi da osvijestim način na koji komuniciram te da unaprijedim svoje komunikacijske vještine, kako verbalne tako i neverbalne komunikacije, i to na jedan vrlo dinamičan, kreativan i zabavan način koji mi je istovremeno omogućio da bolje upoznam svoje kolege.

doc. dr. sc. Ines Matić Matešković