Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci


Prvo dežurstvo studenata kliničara u Pravnoj klinici nakon ljetne stanke


S početkom nove akademske godine počinju i dežurstva kliničara, pa je tako u srijedu 5. listopada 2022. održano prvo dežurstvo studenata kliničara nakon ljetne stanke. Dežurstvo je proteklo uz ugodno druženje i nekoliko telefonskih poziva. Studenti administratori i studenti mentori upoznali su nove studente kliničare sa načinom zaprimanja novih predmeta i unosom u digitalni sustav e-Klinika. Uz konstruktivnu raspravu o slučajevima, studenti su i ovoga puta mogli primijeniti svoje teorijsko znanje na konkretna pravna pitanja korisnika te na taj način steći praktična iskustva i pomoći članovima našeg društva kojima je pomoć najpotrebnija.

Dežurstvo je održano pod budnim okom izv. prof. dr. sc. Lorisa Belanića, te asistentice Ive Parente, mag. iur., članova projektnog tima „Praxis Iuris“ i akademskih mentora.   

Studenti kliničari Pravnog fakulteta u Rijeci i nadalje svake srijede, u vremenu od 12,00 do 15,00 sati, tijekom trajanja semestra, dežuraju u Pravnoj klinici radi pružanja besplatne primarne pravne pomoći građanima.

U vezi s navedenim, pozivaju se svi građani koji ispunjavaju pretpostavke za pružanje besplatne primarne pravne pomoći da slobodno kontaktiraju naše studente kliničare na broj telefona 099 530 6250.