Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci

Mentorske kompetencije

Održan ciklus radionica za usavršavanje mentorskih kompetencija poslodavaca


Na Pravnom fakultetu u Rijeci, u okviru projekta Praxis Iuris, održana je trodnevna radionica od 28. – 30. rujna 2022.g. za usavršavanje mentorskih kompetencija poslodavaca pod vodstvom mr. sc. Asje Lajtman Bosilj.

O korisnosti i uspješnosti održane radionice najbolje svjedoče iskustva poslodavaca koji su im nazočili.

Radionica „Usavršavanje mentorskih kompetencija poslodavaca“ uistinu je izvrsno koncipirana te je nadmašila sva moja očekivanja. Kroz niz praktičnih vježbi i razmjenu iskustava među kolegama, ova interaktivna radionica svakako je osnažila mentore za prenošenje znanja i kompetencija studentima, ali i budućim kolegama. Osobno smatram da samo sinergijom teorije i prakse možemo odgajati kadar i rasti kao zajednica u cjelini, te je ova radionica zasigurno pripomogla u tome. Osim prilike za prenošenjem znanja studentima i budućim kolegama, mentorstvo nosi brojne prednosti i za same mentore te pridonosi njihovom osobnom i profesionalnom razvoju. Svakako pozdravljam inicijativu Pravnog fakulteta i projekt PRAXIS IURIS što razvijaju kulturu mentorstva te bih posebno pohvalila predavačicu mr.sc. Asju Lajtman Bosilj na stručno vođenom programu.

Marija Randić, voditeljica Odsjeka za utvrđivanje i naplatu prihoda, Grad Opatija

Sa radionicom sam izrazito zadovoljna iz više razloga. Prije svega sve pohvale za organizaciju i srdačan doček. Što se same radionice tiče pohvale predavačici, koja je bila opuštena i profesionalna. Učinila je temu zanimljivijom kroz praktične zadatke i interakciju sa polaznicima. Svidjelo mi se što je radionica bila interaktivna, što smo kao polaznici mogli aktivno sudjelovati tako da je vrijeme provedeno na predavanjima prolazilo brzo.

Kristina Borgin, viša stručna suradnica za utvrđivanje i naplatu javnih davanja, Općina Matulji

„Radionica za usavršavanje mentorskih kompetencija“ projekt je vrijedan pažnje i preporuke. Iznimno kvalitetna radionica, osmišljena na način da zaokupi pažnju i interese te potakne interaktivnost polaznika. Mag. sc. Asja Lajtman Bosilj sistematizirala je naša ranije stečena znanja i iskustva u području mentorstva te nam je prenijela čitav niz korisnih alata koji će svoju primjenu naći ne samo u procesu transfera znanja, već i u svakodnevnom radu i životu. Zahvalna sam što sam bila dio ove edukativne, zabavne i inspirativne radionice

Andrijana Nuker, viša stručna suradnica za besplatnu pravnu pomoć