Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci

Interpersonalne kompetencije

Održan novi ciklus radionica za usavršavanje interpersonalnih kompetencija studenata


Studenti Pravnog fakulteta u Rijeci pod vodstvom predavačice Asje Lajtman Bosilj sudjelovali su u petodnevnoj radionici za usavršavanje interpersonalnih kompetencija koja se održala na Pravnom fakultetu od 11. do 15. travnja 2022. godine.

Dojmove kolegica o tome kako je protekla radionica možete pročitati u nastavku:

 “Radionica mi se svidjela. Pomogla mi je u vezi mog straha od javnog nastupa, omogućila da naučim nešto novo i poboljšam svoje komunikacijske vještine.” 

Mihaela Kokorović

Iznimno mi je bilo drago sudjelovati u radionici usavršavanja interpersonalnih kompetencija u sklopu projekta Praxis Iuris. Smatram da je radionica bila veoma korisna, pogotovo zato što se naučene vještine mogu primijeniti i van pravne struke. Kao studentu koji radi, primjenjivost naučenog mi je bila vidljiva i očita te smatram da već u ovom trenutku mogu iskoristiti savjete sa radionice i tako internalizirati efektivno komuniciranje i asertivnost, što je za rad u pravu iznimno bitno. Također, želim istaknuti da sam veoma zahvalna na prilici da slušam ovakva predavanja. Nažalost, mnogi će ta znanja dobiti tek kada se zaposle ili uopće neće, a slabe komunikacijske vještine su česta pojava na radnim mjestima svih vrsta. Voditeljica radionice je ljubazna i kvalificirana, a aktivnosti su bile interesantne te se nisu svodile samo na slušanje. Uz to, sudionici su dobili priručnik koji će sigurno poslužiti svima nama u budućnosti. Grupe za ovakve radionice nikada ne prelaze broj od 12 sudionika, što definitivno doprinosi ugodnoj atmosferi. Zahvaljujem se na pruženoj mogućnosti te se nadam da će se u budućnosti održavati još korisnih i zanimljivih radionica.”

Ema Petković

Radionica mi se jako svidjela, kako zbog same materije, tako i zbog iznimne provedbe. Za vrijeme radionice vladala je ugodna atmosfera te smo kroz zabavu i igru naučili podosta o vještinama koje će nam u bliskoj budućnosti biti iznimno potrebne. Ova radionica potaknula me da sudjelujem na više njih.”

Petra Lukić

Navedenu radionicu smatram vrlo korisnom i zanimljivom, opuštena atmosfera je pomogla da zadržimo koncentraciju i olakšala nam praćenje iste.“

Lorena Vedriš