Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci


Održan sastanak članova projektnog tima


Dana 15. veljače 2022. održan je sastanak projektnog tima na kojem su analizirane dosad provedene projektne aktivnosti. Predstavljeni su rezultati revizije predmeta besplatne pravne pomoći i analize statističkih podataka o zastupljenosti i vrsti obrađenih predmeta u Pravnoj klinici – Centru za besplatnu primarnu pravnu pomoć.

Također, najavljene su daljnje projektne aktivnosti, primjerice pravni praktikumi pod vodstvom sudaca Vrhovnog suda, klinički inkubator pod vodstvom odvjetnice Jelene Zjačić, i dr.

Nadolazeće aktivnosti uključuju i održavanje radionice za upoznavanje s radom službe za stručnu praksu koja će se održati u dva modula, jedan namijenjen studentima Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija prava, a drugi studentima preddiplomskog stručnog studija – Upravnog studija. Najavljena je i petodnevna radionica za usavršavanje interpersonalnih kompetencija studenata koje će se održati u ožujku. U isto vrijeme planirano je i održavanje radionice „Od pravnog istraživanja do upravnosudske odluke/upravnog akta“.

Članovi projektnog tima na sastanku su dogovorili i preuzeli pojedine zadaće u cilju realizacije navedenih aktivnosti.