Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci


Održano prvo dežurstvo u Pravnoj klinici nakon zimske stanke


S početkom  ljetnog semestra počinju i dežurstva kliničara u Pravnoj klinici – Centru za besplatnu primarnu pravnu pomoć pa je tako u srijedu, 1. ožujka 2023., održano prvo dežurstvo studenata kliničara nakon zimske stanke. Dežurstvo je proteklo uz ugodno druženje i nekoliko telefonskih poziva. Na dežurstvu sudjelovali su i studenti I. godine stručnog studija – seminaristi na predmetu Osnove građanskog prava.  Studenti administratori i studenti mentori upoznali su studente stručnog studija sa načinom zaprimanja novih predmeta i unosom u digitalni sustav e-Klinika. Uz konstruktivnu raspravu o slučajevima, studenti su i ovoga puta mogli primijeniti svoje teorijsko znanje na konkretna pravna pitanja korisnika te na taj način steći praktična iskustva i pomoći članovima našeg društva kojima je pomoć najpotrebnija.

Studenti kliničari Pravnog fakulteta u Rijeci i nadalje svake srijede, u vremenu od 12,00 do 15,00 sati, tijekom trajanja semestra, dežuraju u Pravnoj klinici radi pružanja besplatne primarne pravne pomoći građanima. Kako je ranije najavljeno, iznimno se dana 8. ožujka 2023. godine neće se održati dežurstvo. Telefonska dežurstva ponovno su na raspolaganju našim korisnicima i nastavljaju se od dana 15. ožujka 2023. do kraja ljetnog semestra. 

U vezi s navedenim, pozivaju se svi građani koji ispunjavaju pretpostavke za pružanje besplatne primarne pravne pomoći da slobodno kontaktiraju naše studente kliničare na broj telefona 099 530 6250.