Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci


Sudjelovanje studentskog tima PRAVRI i nastavnika-mentora na radionici u organizaciji IBFD-a, Amsterdam, u svrhu ojačavanja kompetencija i priprema za prestižno međunarodno natjecanje

International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD), Amsterdam, Nizozemska
1. - 3. ožujka 2023.

U razdoblju od 01. do 03. ožujka 2023. tim Pravnog fakulteta u Rijeci, koji se sastoji od četiri studentice integriranog studija prava, uz vodstvo akademskog mentora, „okušat“ će se u zahtjevnom području međunarodnog poreznog prava, u okviru posjeta institutu International Bureau of Fiscal Documentation (IBFD), Amsterdam, Nizozemska.

Ova projektna aktivnost vezana je za sudjelovanje studentskog tima PRAVRI na međunarodnom studentskom natjecanju „GTTC Universities Project Competition 2022/2023“. Riječ je o natjecanju usmjerenom na osnaživanje praktičnih vještina studenata u specifičnom području međunarodnog poreznog prava, posebno u pogledu tumačenja i primjene poreznih ugovora, pretraživanja relevantnih baza sudske i administrativne prakse, pravnog pisanja na engleskom jeziku, sposobnosti rada u međunarodnom kontekstu, i dr. Boje PRAVRI-ja na ovom natjecanju brane studentice Karla Aničić, Paula Bratović, Valentina Šimičić i Katarina Tanković, pod mentorstvom doc. dr. sc. Stjepana Gadže, ujedno i člana projektnog tima Praxis Iuris te akademskog mentora.

U sklopu svog najavljenog posjeta IBFD-u, naš će tim sudjelovati na radionici (workshop), usmjerenoj na analizu slučajeva (case studies) povezanih s odredbama ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Time će, posebno razlažući pravne argumente svake od stranaka u poreznom sporu s međunarodnim obilježjem, unaprijediti svoje znanje iz ovog područja, što bi trebalo rezultirati i puno kvalitetnijim nastupom na GTTC natjecanju. Uz sudjelovanje na radionici, studenti će posjetiti i knjižnicu IBFD-a, gdje će imati pristup bogatoj literaturi i bazama podataka iz područja međunarodnog poreznog prava.

Kako bi ova projektna aktivnost bila provedena što uspješnije uz zadovoljavajuću razinu pripremljenosti studenata, čime su unaprijeđene njihove praktične vještine i kompetencije, PRAVRI tim je, pod vodstvom akademskog mentora, održao niz radnih sastanaka, na kojima su analizirani primjeri iz domaće i međunarodne upravne i sudske prakse. Našem timu želimo uspješan rad i puno uspjeha na GTTC natjecanju!