Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci


Dan pravnih klinika

Pravni fakultet u Rijeci
8 i 9. rujna 2022.

Na Pravnom fakultetu u Rijeci u okviru projekta Praxis Iuris, dana 8. i 9. rujna 2022. održat će se Dan pravnih klinika za besplatnu primarnu pravnu pomoć. Cilj manifestacije jest usporediti i sintetizirati iskustava u radu pravnih klinika osnovanih na hrvatskim pravnim fakultetima – Pravnom fakultetu u Zagrebu, Pravnom fakultetu u Splitu, Pravnom fakultetu u Osijeku te Pravnom fakultetu u Rijeci, uz sudjelovanje nastavnika i studenata navedenih fakulteta. Namjera je i rad pravnih klinika predstaviti znanstvenoj i stručnoj zajednici te široj javnosti.

Dan pravnih klinika započinje 8. rujna 2022. u poslijepodnevnim satima sastankom voditelja pravnih klinika i nastavnika pravnih fakulteta. Svoj sastanak održati će i studenti kliničari.

Dana 9. rujna 2022. dan pravnih klinika nastavlja se predstavljanjem rada pravnih klinika. Nakon ovog održati će se okrugli stol s temom: „Budućnost pravnih klinika kao modela povećanja kvalitete pravnog obrazovanja i širenja dostupnosti pravne pomoći.“ Na okruglom stolu, pored voditelja pravnih klinika i nastavnika pravnih fakulteta sudjelovati će i gosti iz prakse, predstavnici pučkog pravobraniteljstva, sudova, odvjetništva i javnog bilježništva.   

Dan pravnih klinika završiti će održavanjem vrijedne studentske radionice o praktičnim aspektima davanja općih pravnih informacija i pravnih savjeta u okviru pravne klinike.