Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci

Interpersonalne kompetencije

Održana radionica za usavršavanje interpersonalnih kompetencija studenata


U razdoblju od 27. rujna do 1. listopada 2021. godine održana je radionica za usavršavanje interpersonalnih kompetencija studenata. Na radionici su studenti putem praktičnih primjera i međusobne interakcije učili stjecanju interpersonalnih kompetencija.

O proteku radionica najbolje govore iskustva studenata koji su im nazočili.

Mislim da je pohađanje radionice za usavršavanje interpersonalnih vještina izuzetno korisno iskustvo. Naučili smo puno toga novoga, oslobodili se strahova, predavač nam je skrenuo pozornost na stvari na koje do sada nismo obraćali pažnju te mislim da će nam biti iznimno korisna u daljnjem radu Pravne klinike i životu. Predavač je bio odličan i zanimljiv.” Gabrijela Grčić

Željela bih izraziti iznimno zadovoljstvo zbog sudjelovanja u radionicama za usavršavanje interpersonalnih vještina. Smatram da su radionice vrlo korisne i osobno sam naučila dosta novih stvari na koje do sada nisam obraćala pozornost. Pomoglo mi je da osvijestim kako se zapravo treba ponašati tijekom javnog nastupa, te u radu sa strankama. Naravno da je tu potrebno još dosta vježbe, ali smatram da ćemo u samom radu u Pravnoj klinici steći tu određenu razinu. Nadalje bih se htjela osvrnuti na predavača koji se je jako potrudio kako bi nam pobliže obratio pozornost na sve detalje i bio je zanimljiv, te ga je bilo ugodno za slušati.”
Nikolina Sabljak

Želim se zahvaliti sto je osmisljen program na ovaj način. Sudjelovanje na radionici osobno mi je pomogao svladati određene strahove, posebno u pogledu javnog nastupa. Ukazano nam je kako se treba obratiti klijentu i na koji način pristupiti njihovim problemima te kako pomoću različitih strategija doci do određenih pozitivnih rješenja, odnosno rezultata.
Mia Kukurić