Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci


Održano događanje „Izgradnja karijere: Praxis Iuris – odvjetnički alumni mentori“


U okviru Dana otvorenih vrata EU projekata 2021. (čije trajanje je bilo od 20. do 30. studenog 2021.) u Riječkom odvjetničkom zboru dana 25. studenog 2021. održano je predstavljanje projekta Praxis Iuris – Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci na događanju pod nazivom „Izgradnja karijere: Praxis Iuris – odvjetnički alumni mentori“.

Predsjednik Riječkog odvjetničkog zbora, odvjetnik Vatroslav Abramović već je u uvodnoj riječi toplo pozdravio suradnju s Pravnim fakultetom u Rijeci, napose se osvrnuvši na dosada zajednički ostvarene projektne aktivnosti. U srdačnoj atmosferi dekanica Pravnog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić i članovi projektnoga tima predstavili su kolegama odvjetnicima projektne aktivnosti koje se odvijaju na projektu Praxis Iuris i zahvalili im na ulozi koju su dosada imali (u kliničkim inkubatorima, pravnim studijima, i dr.) te približili što se planira ubuduće.

Središnji dio događanja ticao se neposrednog povoda njegova održavanja – detaljnijeg upoznavanja s novom ulogom kolega odvjetnika u radu Pravne klinike – Centra za besplatnu primarnu pravnu pomoć kao budućih alumni mentora.

Kolege odvjetnici, prisjećajući se svojih studentskih dana, iskazali su spremnost da kao „djeca“ Pravnog fakulteta u Rijeci svojim znanjem i trudom pomognu u daljnjoj realizaciji projektnih aktivnosti, ponajprije, suradnjom u Pravnoj klinici – Centru za besplatnu primarnu pravnu pomoć kao alumni mentori. No, ne manje hvale vrijedna je i iskazana volja kolega da se uključe u radionice predviđene na projektu s ciljem usavršavanje mentorskih kompetencija poslodavaca.

Kraj događanja bio je pomalo svečarski. Naime, s obzirom da je dosadašnje projektne aktivnosti u kojim je sudjelovao veći broj kolega odvjetnika, ovo je bila prilika da im se i posebno zahvali, pa im je dekanica prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić uručila prigodne zahvalnice.