Praxis Iuris Besplatna primarna pravna pomoć i stručna praksa na Pravnom fakultetu u Rijeci


Repozitorij radnih materijala obogaćen doprinosom još dvoje odvjetnika


Nakon održanih četiri klinička inkubatora, a uz vodstvo i sudjelovanje eminentnih riječkih odvjetnika, repozitorij radnih materijala obogaćen je njihovim doprinosima u obliku specifičnih radnih materijala i to tužbi, zahtjeva i pravnih lijekova koji su našim studentima poslužili za simulaciju rješavanja realnih predmeta koji su bii postavljeni pred njih.

Budući da je cilj ovog vida unaprjeđenja stručne prakse potpuno nov kao način rada na fakultetu, interes je u stalnom porastu, a svakako i zbog mogućnosti da se sudionici upoznaju sa suvremenim formama pravničkog pisanja te uobličavanja zahtjeva i/ili argumentacije koja se u praksi dostavlja nadležnim tijelima.

Studenti, uz navedeno, stječu iskustvo timskog rada, a ujedno i prve formalne kontakte u obliku suradnje na konkretnim slučajevima što u budućnosti uvijek biva važan izvor poslovnih uspjeha i snažnije aklimatizacije u svijet rada pravnika i srodnih profesija.

Vrlo je bitno da na Inkubatorima imamo uvid u pismena vezana uz predmet/spor (rješenja, tužbe, izvadak iz ZK i sl.) budući da ćemo se s istima svakodnevno susretati u praksi.

Ella Toskić